Κέρι: Σταθερή στήριξη προς την ιρακινή κυβέρνηση για την καταπολέμηση του ISIS

Κέρι: Σταθερή στήριξη προς την ιρακινή κυβέρνηση για την καταπολέμηση του ISIS

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προκειμένου να διαβεβαιώσει τη Βαγδάτη για τη στήριξη που διατίθενται να παράσχουν οι ΗΠΑ στην καταπολέμηση του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη χώρα.

Ο Κέρι, ο οποίος έφθασε το πρωί από το Μπαχρέιν, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ-Αμπάντι, τον ομόλογό του Ιμπραήμ αλ-Τζααφάρι και τον πρόεδρο της αυτόνομης κουρδικής περιοχής Νετσιρβάν Μπαρζανί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα «επιμείνει στη σταθερή στήριξη προς την ιρακινή κυβέρνηση τη στιγμή που είναι αντιμέτωπη με προκλήσεις ασφαλείας, οικονομικές και πολιτικές. Θα συζητήσει επίσης για τη συνέχιση της στήριξης του συνασπισμού στις προσπάθειες του Ιράκ κατά του ΙΚ», ενώ οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον ιρακινό λαό που εργάζεται για ένα ενωμένο, ελεύθερο, δημοκρατικό και ευήμερο μέλλον» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ διεξάγει εδώ και τουλάχιστον ενάμισι χρόνο αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ, παράλληλα με τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού και των Ρώσων συμμάχων του κατά των τζιχαντιστών.

Σημαντικά, το Πεντάγωνο θα καταθέσει «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» τις προτάσεις του στον πρόεδρο Ομπάμα για την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς τις ιρακινές δυνάμεις, έχει δηλώσει στα μέσα Μαρτίου ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ.Σχόλια