Κέρκυρα: Κατασχέθηκε τουρκική θαλαμηγός με δεκάδες κιλά χασίς από Αλβανία – Δυο συλλήψεις μελών μεγάλης σπείρας

Κέρκυρα: Κατασχέθηκε τουρκική θαλαμηγός με δεκάδες κιλά χασίς από Αλβανία – Δυο συλλήψεις μελών μεγάλης σπείρας

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Κέρκυρα, έπειτα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο μέλη σπείρας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στο νησί.

image (3)Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κασσιώπης, Αστυνομικών Τμήμα Εσπερίων και Παλαιοκαστριτών και άλλες υπηρεσίες), είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του κυβερνήτη της θαλαμηγού, ενός 55χρονου υπηκόου Τουρκίας, και του 48χρονου ιδιοκτήτη της.

Από τις έρευνες εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς οι δύο διακινητές, oι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, είχαν προηγουμένως μεταφέρει με τη θαλαμηγό από τα παράλια της Αλβανίας συνολικά 48 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 47 κιλών και 400 γραμμαρίων, και στη συνέχεια τις είχαν αποκρύψει σε δύσβατη παραλιακή περιοχή της βορειοανατολικής Κέρκυρας (ευρύτερη περιοχή Κασσιώπης, παραλία με την ονομασία Κογεβίνα).

image (2)Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσαν και την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκε προέκυψε εκ μέρους των δύο συλληφθέντων η κατάρτιση επαγγελματικής μεθοδολογίας για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, για την αποκόμιση παράνομων εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα θα τους απέφερε το ποσό των 45.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλες παραβάσεις.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και προσωπικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κέρκυρας.Σχόλια