Κι’ άλλο άκυρο Λεβέντη σε Τσίπρα: Πρώτα τον έβριζαν, τώρα τον γλύφουν

Κι’ άλλο άκυρο Λεβέντη σε Τσίπρα: Πρώτα τον έβριζαν, τώρα τον γλύφουν

Πώς αλλάζουν οι καιροί ελέω σκοπιμοτήτων… Ήταν 22 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν ο Βασίλης Λεβέντης έστελνε επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα με σκοπό να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα 9 σημεία προτάσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων.

Όπως είχε πει λίγες μέρες αργότερα σε συνεντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη ο κ. Λεβέντης, δεν έλαβε πότέ απάντηση για τα θέματα που έθετε τότε επί τάπητος, όπως η απόλυση από τη Βουλή υπαλλήλων που προσλήφθηκαν προκλητικά ως συγγενείς νυν και τέως βουλευτών ή Για τον ορισμό αμέσως του αριθμού των βουλευτών στους 200 από την επόμενη βουλή και την απαγόρευση να είναι βουλευτής κάποιος για περισσότερα από 12 έτη.

Ωστόσο πλέον δεν έχουμε 22 Σεπτεμβρίου και μέσα σε αυτούς τους μήνες άλλξαν πολλά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στις 23 Νοεμβρίου, με απόφαση Τσίπρα διεγράφη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης, ενώ εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ έμεινε και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Έκτοτε άρχισαν και οι… γέφυρες επικοινωνίας από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.
Στις μέρες που διανύουμε, οι… εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του έχουν φτάσει στο ανώτερο σημείο… Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Νίκου Παππά, του Αλέκου Φλαμπουράρη αλλά και του Δημήτρη Μάρδα προσφάτως.

Χθες ο Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι «έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες και ότι δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν», σημειώνοντας δε ότι η ενδεχόμενη συνεργασία με το συγκεκριμένο κίνημα έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό. Πάντως ο κ. Λεβέντης θέλησε να πάρει αποστάσεις. O εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι «To φλερτ του κύριου Φλαμπουράρη στην Ένωση Κεντρώων δείχνει την αγωνία της κυβέρνησης. Εμείς δεν νομίζουμε ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται να συζητήσουμε τέτοια πράγματα. Το μνημόνιο είναι ψηφισμένο. Έχει χρονοδιαγράμματα και θα εφαρμοστεί».

Να σημειωθεί πως ο κ. Λεβέντης έχει δώσει… συνεχόμενα άκυρα στη δεύτερη φορά αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας μάλιστα πως «αν κάνει τη βλακώδη συναλλαγή και δώσω ψήφο στον κύριο Τσίπρα, θα έχω καταρρακώσει τα οράματα της νεολαίας που μας ψήφισε»…Σχόλια