ΚΙΔΗΣΟ για MEGA: Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου;

ΚΙΔΗΣΟ για MEGA: Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου;

Ανακοίνωση με αφορμή την εξαγορά του 20% του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών. Στην ανακοίνωσή του, το ΚΙΔΗΣΟ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη στάση της στο ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου; Ας απαντήσουν μόνοι τους».

Το κόμμα μνημονεύει «τερατολογίες» που ειπώθηκαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης και αναπαράχθηκαν σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ. «Μία από αυτές», συμπληρώνει, «ήταν η δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα. Ο μύθος αυτός, ήταν εμπνεύσεως Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εμφανίστηκε τότε ως δήθεν μεσολαβητής αυτού του δήθεν δανεισμού.

Σήμερα, συνεχίζει, «σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ΕΣΡ αποφασίζει πως το τηλεοπτικό πεδίο χωράει τέσσερις έως έξι τηλεοπτικές άδειες. Η ΠΗΓΑΣΟΣ μεταβιβάζει ελεύθερα τις μετοχές της που κατείχε στον υπερχρεωμένο MEGA -που και αυτός είχε πρωτοστατήσει τότε στην αναπαραγωγή των τερατολογιών- στον δισ. ευεργετηθέντα με διαγραφές χρεών (ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ), Ιβάν Σαββίδη».

Το ΚΙΔΗΣΟ σημειώνει ότι «οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους και θα είναι αμείλικτα». «Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το αγαθό της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών, από ελεύθερα Μέσα, που θα εξασφαλίζουν περιβάλλον αξιοπρέπειας και σεβασμού στους εργαζόμενους τους», καταλήγει.

 
Σχόλια