Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για ΔΝΤ: Παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική οι ισχυρισμοί του Ταμείου

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ για ΔΝΤ: Παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική οι ισχυρισμοί του Ταμείου

Τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην εν εξελίξει διαπραγμάτευσης Αθήνας – Θεσμών, επικρίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, εξαπολύοντας νέες βολές προς το Ταμείο.

Αναλυτικότερα, πηγές του υπουργείου εκφράζουν την έκπληξή τους για τη στάση του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση, καθώς όπως επισημαίνουν, «οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική».

«Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν: «Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη – για την οποία Άνταμ Σμιθ, Τζον Μέιναρντ Κέινς, Μίλτον Φρίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα… – είναι φανερό ότι ο… παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!».

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, κατόπιν της ολοκλήρωσης των επαφών με τους Θεσμούς, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία όσον αφορά στην φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων», ενώ πρόσθεσε ότι έγινε πολύ μεγάλη πρόοδος και στο συνταξιοδοτικό. Χαρακτήρισε ωστόσο, μεγαλύτερη την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές στο ζήτημα των κόκκινων δανείων.Σχόλια