Κίνα: Eκτελέστηκε δάσκαλος που βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά 26 κορίτσια 4-11 ετών

Κίνα: Eκτελέστηκε δάσκαλος που βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά 26 κορίτσια 4-11 ετών

Την εκτέλεση ενός δασκάλου ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για σωρεία βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων μικρών μαθητριών του σχολείου του ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ανώτερο Δικαστήριο της Κίνας.

Ο Li Jishun συνολικά και αποδεδειγμένα είχε βιάσει 21 από τα θύματά του και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά άλλα πέντε, ενώ τα διεστραμμένα του ένστικτα δεν δίσταζε να τα ικανοποιεί ακόμη και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και σε κοιτώνες, ακόμη και στο δάσος που περιβάλλει το χωριό κοντά στην πόλη της Wushan.

Επέλεγε τα θύματά του ανάμεσα στα πλέον φοβισμένα παιδιά όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ αποτροπιασμό προκάλεσε στο δικαστήριο πως ανάμεσα σε αυτά βρίσκονταν ακόμη και νήπια.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια από τα θύματά του είχαν βιαστεί για περισσότερες από μία φορά, ενώ για το πώς η αστυνομία οδηγήθηκε στην αποκάλυψη της υπόθεσης και τη σύλληψή του, δεν είχε δοθεί καμία λεπτομέρεια.

Το Δικαστήριο του Γκανσού είχε αποφασίσει την ποινή του θανάτου, χαρακτηρίζοντας τον Li ως εξαιρετικά σοβαρή απειλή για την κοινωνία, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και το ότι είχε διαπράξει όλα του τα εγκλήματα μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μόνο έτους και μεταξύ 2011 και 2012 χρονικό διάστημα κατά το οποίο υπηρετούσε σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Gansu.

Η θανατική καταδίκη του βιαστή δασκάλου έτυχε της καθολικής σχεδόν υποστήριξης των πολιτών, που μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Weibo εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την ποινή.Σχόλια