Κίνα: Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο του Γιανγκτσέ – Περισσότεροι από 400 οι αγνοούμενοι

Κίνα: Συνεχίζονται οι έρευνες στο ναυάγιο του Γιανγκτσέ – Περισσότεροι από 400 οι αγνοούμενοι

Περισσότερα από 400 άτομα, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι, εξακολουθούν να αγνοούνται, μετά την ανατροπή κρουαζιερόπλοιου στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα, με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν τις απεγνωσμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό τους.

Μέχρι στιγμής, μόλις 14 άτομα έχουν καταφέρει να βγουν ζωντανά από το πλοίο, ενώ οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, των οποίων οι σοροί έχουν εντοπισθεί, ανέρχονται στους 26, σε ένα δυστύχημα, που μπορεί να εξελιχθεί στο πιο πολύνεκρο με πλοίο στην ιστορία της Κίνας, με τις ελπίδες να εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες.

Οι συγγενείς των επιβατών διαμαρτύρονται για την ελλιπή ενημέρωση από τις αρχές, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής η ανατροπή του πλοίου έγινε σχεδόν αστραπιαία, μέσα σε δύο λεπτά σύμφωνα με μαρτυρίες, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών στο σημείο.

Η έρευνα αυτή τη στιγμή έχει επεκταθεί μέχρι τα 220 χλμ. στην πορεία του ποταμού, γεγονός που δείχνει ότι τα σωστικά συνεργεία πιστεύουν πως σοροί μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα νερά.

Διαβάστε επίσης:

Σβήνουν οι ελπίδες για τουλάχιστον 460 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Εastern Star» που βυθίστηκε στην ΚίναΣχόλια