Κίνα: Τέσσερις εργάτες σώθηκαν μετά από 36 ημέρες στις στοές ορυχείου – Αγνοούνται ακόμη 13 άτομα

Κίνα: Τέσσερις εργάτες σώθηκαν μετά από 36 ημέρες στις στοές ορυχείου – Αγνοούνται ακόμη 13 άτομα

Ευτυχές τέλος είχε η περιπέτεια τεσσάρων εργατών στην Κίνα, που παρέμειναν 36 ημέρες εγκλωβισμένοι σε βάθος 200 μέτρων σε ορυχείο γύψου, στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες να σκάψουν σήραγγα και να φτάσουν στους εγκλωβισμένους, και απέμενε η διαδικασία ανέλκυσής τους.

Η τελική φάση της επιχείρησης διάσωσης διήρκησε μόλις δύο ώρες, με τους τέσσερις άνδρες να βγαίνουν στην επιφάνεια, ο ένας μετά τον άλλο, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση CCTV.

eks

Στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότερα από 400 μέλη σωστικών συνεργείων.

Και οι τέσσερις εργάτες, αμέσως μετά, οδηγήθηκαν σε νοσοκομεία.

Οι εργάτες εγκλωβίστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου, όταν από άγνωστη αιτία κατέρρευσε σήραγγα στο ορυχείο της πόλης Πινγί.

1

Αν και τις πρώτες ημέρες μετά το δυστύχημα οι διασώστες δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος ζωής, στις 9 Ιανουαρίου κατάφεραν να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να τους εφοδιάσουν με τρόφιμα, ρούχα και φακούς.

Ωστόσο, η γεωλογία της περιοχής καθιστούσε δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης, με τη σήραγγα να κινδυνεύει να καταρρεύσει τελείως, ενώ οι πτώσεις βράχων συνεχίζονταν.

2

Σημειώνεται ότι αρχικά είχαν παγιδευτεί 29 άνθρωποι στις στοές. Από αυτούς 15 διασώθηκαν, ένας έχασε τη ζωή του, και 13 παραμένουν αγνοούμενοι.

Το τραγικό συμβάν είχε ως αποτέλεσμα και έναν νεκρό εκτός ορυχείου, καθώς ο ιδιοκτήτης του, αυτοκτόνησε δύο ημέρες μετά την κατάρρευση της σήραγγας.Σχόλια