Κυνική ομολογία Αποστόλου: Υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Κυνική ομολογία Αποστόλου: Υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε – Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων για όλους τους αγρότες που έχουν τζίρο πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως (τώρα η τήρηση βιβλίων είναι υποχρεωτική για τζίρο 15.000 ευρώ ετησίως) σχεδιάζει να προτείνει η κυβέρνηση ως «ισοδύναμο» προς τους δανειστές, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων να διατυμπανίζει πως αυτό το μέτρο θα θεσπιστεί για το καλό των αγροτών.

Ο υπουργός δήλωσε χθες ότι «ακόμα και κάτι ελάχιστο να μπορέσει η κυβέρνηση να αποκομίσει στις διαπραγματεύσεις αυτό θα βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο» ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει και συγγνώμη, αφού παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση υποσχέθηκε πράγματα που δεν μπόρεσε ακόμα να υλοποιήσει. (πρώτη φορά είναι;)

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων, αποφάσισαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, μετά από συνάντησή τους, στη Λάρισα.

Στη συνάντηση, που συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, συμμετείχαν εκπρόσωποι 37 νομών της χώρας, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, και πάνω από 250 εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνων από όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες ξεκίνησαν ήδη χθες τις κινητοποιήσεις στην Κοζάνη όπου μαζί με κτηνοτρόφους έκλεισαν την Εγνατία Οδό προς τα Γρεβενά.

Την Πέμπτη, οι αγρότες Ημαθίας θα βγουν στον κόμβο της Κουλούρας και την Τετάρτη οι αγρότες του Ηρακλείου στην Κρήτη θα αποφασίσουν την όμορφη και την ένταση των κινητοποιήσεών τους.

Σήμερα Τρίτη (20/10), οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους της Ορεστιάδας ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας ετοιμάζονται να αποκλείσουν την εθνική οδό στον κόμβο της Νίκαιας, κοντά στη Λάρισα.Σχόλια