Κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα…made in China – Tι συζήτησε ο Α. Τσίπρας με τον Κινέζο πρόεδρο

Κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα…made in China – Tι συζήτησε ο Α. Τσίπρας με τον Κινέζο πρόεδρο

Η δημιουργία στούντιο για κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα βρίσκεται στα πλάνα του  πρόεδρου της Wanda, Wang jianlin.

Η Wanda cultural industry group ειναι η μεγαλύτερη πολιτιστική επιχείρηση στην Κίνα και η μεγαλύτερη εταιρεία κινηματογράφησης παγκοσμίως.  Με τον Αλέξη Τσίπρας συζητήθηκε η Δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Σε δυο μήνες αφού γίνει η σχετική προετοιμασία, θα επισκεφθεί την χώρα μας κλιμάκιο της Wanda.

Σύμφωνα με το Forbes,  o 62χρονος επικεφαλής της Wanda, Wanda Wang jianlin, θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, για το 2016, με περιουσία που ξεπερνά τα 28,7 δις δολάρια.

Η εταιρεία του έχει 134 εμπορικά mall, 82 πολυτελή ξενοδοχεία, 213 σινεμά, 99 εμπορικά καταστήματα και 54 κέντρα καραόκε στην Κίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το 2012 η εταιρεία του ήταν η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια θεάτρων στον κόσμο. Και αυτό γιατί εκείνη τη χρονιά εξαγόρασε τα εξαγόρασε AMC θέατρα στην Αμερική αντί 2,6 δις δολάρια.

Το 2014 στην κατοχή του ήρθε το Edificio España, κτίριο ορόσημο της Μαδρίτης το οποίο εξαγόρασε αντί 389 εκατ. ευρώ.

Το 2015 δημοσιεύματα τον ήθελαν να έχει εξαγοράσει το 20% της ισπανικής αθλητικής ομάδας Ατλέτικο Μαδρίτης, αντί 45 εκατ. ευρώ.

Ο Economist τον έχει περιγράψει ως έναν άνθρωπο με ναπολεόντειες φιλοδοξίες, αναφερόμενος και στη σταδιοδρομία που είχε στον κινεζικό στρατό, πριν ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις. Μάλιστα, ανέφερε ότι η εμπειρία του αυτή τον έχει κάνει να απαιτεί σιδερένια πειθαρχία στους χώρους εργασίας! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοί του όταν παραβιάζουν τους συντηρητικούς ενδυματολογικούς κανόνες που έχει επιβάλλει, πληρώνουν πρόστιμο!
Διαβάστε επίσης:

Αλ. Τσίπρας: Η τεχνολογία είναι αναπτυξιακό εργαλείο

 Σχόλια