«Κίνηση εκφοβισμού» η βόμβα σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

«Κίνηση εκφοβισμού» η βόμβα σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Ένα μασούρι δυναμίτη με βραδύκαυστο φυτίλι ήταν η βόμβα που τα ξημερώματα εξερράγη στο σπίτι πολύ γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης και ιδιοκτήτη πασίγνωστης καφετέριας στην περιοχή του Συντάγματος και νυχτερινού club στη Βουλιαγμένη.

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας συνολικά διατηρεί πέντε καταστήματα, ανάμεσά τους και ιστορικό κέντρο στη καρδιά της πόλης, το οποίο επισκέπτονται και πολιτικοί καθώς βρίσκεται «μια ανάσα» από τη Βουλή.

Αναλυτικότερα, αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα στη Βουλιαγμένη, στην οδό Δαιδάλου 11Α – όπου βρίσκεται το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία -, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που άγνωστοι τοποθέτησαν στον εξωτερικό μαντρότοιχο της οικίας του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 03:45, και από την έκρηξη της βόμβας ευτυχώς δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές στην περίφραξη και στην κεντρική είσοδο του σπιτιού του επιχειρηματία.

Τη στιγμή της έκρηξης μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο επιχειρηματίας, μαζί με την οικογένειά του, αλλά ευτυχώς κανείς δεν έπαθε το παραμικρό.

1

Σύντομα έφτασαν στο σημείο περιπολικά της αστυνομίας που απέκλεισαν για μερικές ώρες το χώρο γύρω από το σημείο της έκρηξης, και άντρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που περισυνέλλεξαν τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού προκειμένου να τα εξετάσουν στα εργαστήρια.

Παράλληλα, αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που ίσως να έχουν καταγράψει την ύποπτη κίνηση κάποιον οχημάτων στην περιοχή, κυρίως μάλιστα, οχημάτων που δεν ανήκουν σε κατοίκους των μονοκατοικιών που υπάρχουν στη συγκεκριμένη οδό που βρίσκεται και το σπίτι του επιχειρηματία.

Σε μια πρώτη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς, ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν έχει διάφορες με κανένα, και ότι δεν μπορεί να γνωρίζει από που προέρχεται η εντολή και ποιά είναι τα κίνητρα των βομβιστών.

2

Πάντως, οι αρχές προσανατολίζονται στο να πρόκειται για απειλητικό μήνυμα – μια κίνηση προειδοποίησης, με στόχο τον εκφοβισμό, και γι´ αυτό ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται περισσότερο στην πιθανότητα να πρόκειται για μία κίνηση από κυκλώματα εκβιαστών που λυμαίνονται το χώρο της νύχτας, γι’ αυτό και την έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

 Σχόλια