Η Ζωή «ξαναχτυπά» – Σοβαρό επεισόδιο έξω από τη Βουλή με τον επικεφαλής των ΜΑΤ

Η Ζωή «ξαναχτυπά» – Σοβαρό επεισόδιο έξω από τη Βουλή με τον επικεφαλής των ΜΑΤ

Την έντονη αντίδραση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε η εικόνα του αποκλεισμένου από αστυνομικές κλούβες κτιρίου του Κοινοβουλίου μετά από απόφαση του επικεφαλής αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ να τοποθετηθούν ως οδοφράγματα στη Βασ. Σοφίας προκειμένου να ανακόψουν πορεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία η οποία πήγαινε προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Φανερά ενοχλημένη γι’ αυτό που έβλεπε μπροστά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου πλησίασε τον επικεφαλής επιπλήττοντάς τον και αναφερόμενη σε πάγια δική της εντολή η Βουλή να είναι ανοικτή για όλους όσοι θέλουν να επιδόσουν κάποιο ψήφισμα, και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απαίτησε να της δοθεί έγγραφη αναφορά για τον υπεύθυνο.

«Δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε τους εργαζόμενους λες και είναι εγκληματίες; Από ποιον έχετε εντολή; » ρώτησε επιτακτικά τον επικεφαλής και πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να αποκλείει την πρόσβαση στη Βουλή. «Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί και οι πολίτες να καταθέτουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Για ποιόν λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;», ρώτησε συγκεκριμένα τον επικεφαλής, ο οποίος εντελώς αμήχανος απέφυγε να της δώσει το όνομα που η πρόεδρος του ζήτησε.

Μετά το συγκεκριμένο συμβάν το οποίο διήρκησε περί τα πέντε λεπτά οι κλούβες αποχώρησαν εν τω μεταξύ όμως είχαν αποχωρήσει και οι περισσότεροι διαδηλωτές ενώ, λίγη ώρα αργότερα κάποιοι από αυτούς και ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης για την Πρόεδρο της Βουλής και αυτό που έκανε, της χάρισαν μια γαρδένια από τα γνωστά λουλουδάδικα…

cfcumhkwmae9x2g.jpglarge

 

Σχόλια