Κινητές μονάδες υποδοχής προσφύγων σε Κω και Λέρο στέλνει τώρα η κυβέρνηση

Κινητές μονάδες υποδοχής προσφύγων σε Κω και Λέρο στέλνει τώρα η κυβέρνηση

Με την αποστολή κινητών μονάδων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών επιχειρεί τώρα να αντιμετωπίσει προσωρινά την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω και τη Λέρο όπου καθημερινά καταφτάνουν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του υπουργείου Εσωτερικών Παναγιώτη Νίκα μακροπρόθεσμα θα εγκατασταθεί Κινητή Μονάδα και στη Χίο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί μόνιμο Κέντρο Υποδοχής στην Κω καθώς τώρα δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία στο νησιά, αλλά μέχρι τότε, εξηγεί ο κ. Νίκας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κινητή μονάδα, που είναι ελαφριά και ευέλικτη κατασκευή, θα παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες.

Στις Κινητές Μονάδες θα διεκπεραιώνονται όλες οι διαδικασίες καταγραφής, ταυτοποίησης, ενημέρωσης δικαιωμάτων, εντοπισμού ευάλωτων πληθυσμών, παραπομπής σε δομές φιλοξενίας και παροχής ειδών υγιεινής, ρουχισμού κλπ.

Πάντως ο κ. Νίκας παραδέχεται ότι για την χρηματοδότηση των κινητών μονάδων η υπηρεσία βρίσκεται σε συζητήσεις με ιδρύματα ενώ για τα μόνιμα κέντρα υποδοχής η χρηματοδότηση θα γίνει από τα ευρωπαϊκά ταμεία.Σχόλια