Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αδελφών 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται στη Γερμανία και χρειάζεται μεταμόσχευση

Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αδελφών 7χρονου Σύρου που νοσηλεύεται στη Γερμανία και χρειάζεται μεταμόσχευση

Το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης έχει κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό της μητέρας και των αδελφών του 7χρονου Ράμι από τη Συρία, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Πιστεύεται πως η μητέρα και τα αδέλφια του μικρού αγοριού (δυνάμει δότες) βρίσκονται σε κάποιο από τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Βόρειας Ελλάδας.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Independent».

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η ζωή του μικρού Ράμι, ο οποίος διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στην ηλικία των 5 ετών, ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο.

Τα αδέλφια του δεν μπορούν να διασχίσουν την Ευρώπη εξαιτίας των κλειστών συνόρων, και έτσι δεν μπορούν να του προσφέρουν ένα ενδεχομένως σωτήριο γι’ αυτόν μόσχευμα.

Ο Ράμι, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει δια της βίας την πόλη Τανταμούν, έφτασε ως τη Γερμανία με τον πατέρα του, όπου οι γιατροί τούς είπαν ότι τα αδέλφια του ήταν οι καλύτεροι δυνάμει δότες.

Ο πατέρας του Ράμι προσπάθησε να φέρει στη Γερμανία και την υπόλοιπη οικογένεια, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε στην Ελλάδα εξαιτίας των κλειστών συνόρων.

Σχόλια