Κινητοποίηση στην ΕΥΠ για Τούρκο στρατιωτικό που βρέθηκε στην ακτή της Σάμου

Κινητοποίηση στην ΕΥΠ για Τούρκο στρατιωτικό που βρέθηκε στην ακτή της Σάμου

Την κινητοποίηση της ΕΥΠ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός που φέρεται να εμπλέκεται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, προσέγγισε σήμερα το πρωί τις ακτές της Σάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος στρατιωτικός, που φέρεται να είναι μεταξύ 40 και 45 ετών, διένυσε τη μικρή απόσταση ανάμεσα στα τουρκικά παράλια και τη Σάμο είτε με φουσκωτή λέμβο είτε με τζετ-σκι, και ήρθε σε επαφή με σκάφος του Λιμενικού ή λιμενικό υπάλληλο που βρισκόταν στην ακτή, στο Πυθαγόρειο.

Μαζί του έφερε έγγραφα που τον εμφάνιζαν να έχει βουλγάρικη υπηκοότητα, ωστόσο, έπειτα από τον έλεγχο των στοιχείων του από το προσωπικό του Λιμενικού, διαπιστώθηκε ότι τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του ήταν πλαστά.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα ήδη εξετάζει τις αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας με ελικόπτερο την επομένη του πραξικοπήματος.

Η υπόθεση των οχτώ έχει προκαλέσει διπλωματικές τριβές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με την Άγκυρα να έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοσή τους.

 Σχόλια