Κινητοποιήσεις αγροτών: Παραμένουν τα μπλόκα σε Τέμπη & Νίκαια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Παραμένουν τα μπλόκα σε Τέμπη & Νίκαια

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, παραμένοντας στα μπλόκα των Τεμπών και της Νίκαιας.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών σημειώνουν ότι από την περασμένη Τετάρτη είχαν στείλει στην κυβέρνηση τις προτάσεις τους, με τις οποίες, όπως τονίζουν, έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα. Εξηγούν επίσης ότι αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση για διάλογο, βάσει των προτάσεών τους. Οι ίδιοι καταγγέλλουν προσπάθεια «υπονόμευσης και προβοκάτσιας» των κινητοποιήσεών τους από φορείς που, όπως τονίζουν, δεν εκπροσωπούν το αγροτικό κίνημα, αναφερόμενοι στην κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα παραμένει αποκλεισμένη επ’ αόριστον.

Την ίδια ώρα, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν έχουν πάρει απαντήσεις στα αιτήματα που έχουν θέσει. Στις 19.00 είναι προγραμματισμένη γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τις παραπέρα αγωνιστικές τους δράσεις.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου και προχωρούν σε αποκλεισμούς.

Συγκεκριμένα, στο μπλόκο του Λούρου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο το μεσημέρι για δύο ώρες και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Στην Άρτα, στο μπλόκο στη παλιά γέφυρα, στην είσοδο της πόλης, ο δρόμος θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ. Στο δεύτερο μπλόκο της περιοχής (των κτηνοτρόφων κυρίως), στο Κομπότι, ο δρόμος σήμερα θα παραμείνει κλειστός από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.

Την ίδια ώρα, τα τρακτέρ κλείνουν την αφετηρία της Εγνατίας, στο μπλόκο που έχουν στήσει αγροκτηνοτρόφοι στο λιμάνι εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα.

Στο 12ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κακκαβιάς, οι αγροτοκτηνοτρόφοι συνεχίζουν καθημερινά το κλείσιμο του δρόμου, αλλά και των παράδρομων με τρακτέρ από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ.Σχόλια