Κινητοποιήσεις στη Χίο για τα hot spot

Κινητοποιήσεις στη Χίο για τα hot spot

Επιτροπές αγώνα στη Χίο με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ’ τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο χοτ σποτ», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», σηματοδοτούν τους στόχους τους και καλούν «σε μεγάλη ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση», το απόγευμα στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, στην πόλη της Χίου.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της χιώτικης προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή».

Εν τω μεταξύ παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ πίσω από το δημαρχείο της πόλης της Χίου αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά όσων διέμεναν εκεί.

Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα όταν η πλειοψηφία των 180 προσφύγων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, με απόφασή του, το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.

Εν τω μεταξύ, χθες, σε συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του χοτ σποτ της ΒΙΑΛ στη Χίο, προχώρησαν, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους καθώς και για την ανυπαρξία αστυνόμευσης.

Όπως αναφέρουν, η κατάσταση είναι οριακή, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησαν να επιδίδουν τα πρώτα απορριπτικά έγγραφα στους μετανάστες που υπέβαλαν αίτημα ασύλου, με αποτέλεσμα η αντίδραση πολλών από αυτούς να είναι ακραία. Μάλιστα, όπως αναφέρει η χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης», χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι, προχθές Δευτέρα το πρωί, νεαρός Αφγανός έκοψε τις φλέβες του στο άκουσμα της απόρριψης της αίτησής του.Σχόλια