Κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών

Κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων διοργανώνει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου (ώρα 12.00 αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) συνέντευξη τύπου με θέμα: «Ακύρωση Επιβολής ΦΠΑ στην Εκπαίδευση». Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από Συλλόγους 50 σχολείων, στα οποία φοιτούν πάνω από 30.000 μαθήτριες και μαθητές.

Σήμερα 80.000 παιδιά φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες των ιδιωτικών σχολείων, τα οποία στο σύνολό τους φτάνουν τα 1.800 ιδρύματα πανελλαδικά. Σε αυτά εργάζονται περίπου 30.000 άτομα, από τα οποία 12.000 εκπαιδευτικοί.

Στις 16 Οκτωβρίου εκπνέει η παράταση που έχει δοθεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να υπαχθούν στο καθεστώς του ΦΠΑ. Οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης αναμένουν εγκύκλιο από τη ΓΓΔΕ που θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Εγκυμονεί ωστόσο ο κίνδυνος να πρέπει να πληρώσουν στο τέλος του χρόνου, τον ΦΠΑ έξι μηνών, καθώς ο σχετικός νόμος ισχύει από τις 10 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας προεκλογικά είχε δηλώσει ότι το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση ήταν λάθος και θα αποσυρθεί.Σχόλια