Κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των ιδιωτικών

105 1

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων διοργανώνει την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου (ώρα 12.00 αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) συνέντευξη τύπου με θέμα: «Ακύρωση Επιβολής ΦΠΑ στην Εκπαίδευση». Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από Συλλόγους 50 σχολείων, στα οποία φοιτούν πάνω από 30.000 μαθήτριες και μαθητές.

Σήμερα 80.000 παιδιά φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες των ιδιωτικών σχολείων, τα οποία στο σύνολό τους φτάνουν τα 1.800 ιδρύματα πανελλαδικά. Σε αυτά εργάζονται περίπου 30.000 άτομα, από τα οποία 12.000 εκπαιδευτικοί.

Στις 16 Οκτωβρίου εκπνέει η παράταση που έχει δοθεί στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να υπαχθούν στο καθεστώς του ΦΠΑ. Οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης αναμένουν εγκύκλιο από τη ΓΓΔΕ που θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Εγκυμονεί ωστόσο ο κίνδυνος να πρέπει να πληρώσουν στο τέλος του χρόνου, τον ΦΠΑ έξι μηνών, καθώς ο σχετικός νόμος ισχύει από τις 10 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας προεκλογικά είχε δηλώσει ότι το μέτρο του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση ήταν λάθος και θα αποσυρθεί.Join the Conversation

1 comment

  1. Vasilis Agorastos Απάντηση

    Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έχει ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία; Το λέει και μόνο του, ιδιωτικά! Επιχείρηση δηλαδή είναι, δεν θα έπρεπε να αποδίδει φόρο; Εκτός αυτού, αυτοί που έχουν λεφτά για ιδιωτικά, ας πληρώσουν κιόλας! Για τα φροντιστήρια είναι άλλο, αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν,αλλά υπάρχουν. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να μην χρειάζονται και να είναι επαρκές τα σχολεία μας!