Κοινός εχθρός μας η αποχή, λέει ο Στ. Θεοδωράκης

Κοινός εχθρός μας η αποχή, λέει ο Στ. Θεοδωράκης

Λίγο πριν αναχωρήσει για τα Χανιά όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης πέρασε μερικές χαλαρές στιγμές, με φαγητό, ποτό, κρητικές ρακές, δεν έχασε την ευκαιρία να παίξει και μπάσκετ στα ανοιχτά γήπεδα του «Φωκιανού», στο Ζάππειο, ενώ καταφέρθηκε εναντίον της αποχής.

«Υπάρχει κάτι που με στεναχωρεί σήμερα. Περπάτησα στoυς δρόμους της Αθήνας το πρωί και συνάντησα πολλούς που δεν έχουν πάει να ψηφίσουν, που δεν φεύγουν δηλαδή για τα χωριά τους, και άλλους που δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ο κοινός εχθρός και νομίζω ότι αυτές τις ώρες θα πρέπει να γίνει μια έκκληση από όλους μας να πάει ο κόσμος να ψηφίσει», τόνισε.

«Δε με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι λάθος να υπάρξει μικρή συμμετοχή στις εκλογές και να αφήνουμε τους άλλους να αποφασίζουν για μας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά που πρέπει να έχουν λόγο και όχι να αφήνουν τις γιαγιάδες τους να αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ελπίζω ότι θα λειτουργήσει η λογική τις τελευταίες ώρες και να μην έχουμε τόση αποχή όσο φαίνεται ότι θα έχουμε. Κατά τ’ άλλα, περνάμε όμορφα τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, παρέα με φίλους ενώ όπως πάντα ετοιμάζομαι σε λίγο να πάω στα Χανιά όπου θα μείνω μέχρι αύριο το μεσημέρι», κατέληξε.Σχόλια