Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

«Λαϊκιστή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στο BBC, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε πως σήμερα ο πρωθυπουργός είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής από ότι ήταν πριν ένα χρόνο.

«Η Ελλάδα υπέφερε από τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο προεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν ξέρει αν ο κ. Τσίπρας συνειδητά αποφάσισε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πως ο ελληνικός λαός το πλήρωσε ακριβά, όπως ανέφερε.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός είναι η τελευταία μετενσάρκωση της παλαιάς πελατειακής πολιτικής και τόνισε ότι εκείνος έχει αποφασίσει να βάλει ένα τέλος στις παλιές πρακτικές του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

«Ήμουν και είμαι ειλικρινής για τα λάθη του δικού μου πολιτικού κόμματος. Έχω δεσμευτεί να μην τα επαναλάβουμε ξανά. Εχουμε αναλάβει την ευθύνη μας για το παρελθόν. Πληρώσαμε αυτές τις πρακτικές στην κάλπη. Είναι δική μας δουλειά να αλλάξουμε αντιλήψεις. Να φέρουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την ιδέα ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς» ανέφερε, μεταξυ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικα με την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, είπε ότι ήταν αουτσάιντερ, όταν άρχισε την καμπάνια του, ότι είπε την αλήθεια και η νίκη του δείχνει την επιθυμία του ελληνικού λαού για ένα νέο αφήγημα.

«Θεωρώ τον εαυτό μου εναν κεντροδεξιό πολιτικό. Οι εκλογές κερδίζονται στο πολιτικό κέντρο» επισήμανε και εξαπέλυσε εκ νέου βολές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι η ανικανότητα ειναι μετριοπαθής χαρακτηρισμός.

Ειδικά για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ μήνες διακυβέρνησής του και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα διότι σήμερα υπαρχει δημοσιονομικό κενό.

Σχόλια