Κυρ. Μητσοτάκης: «Προβληματικό και εσφαλμένο» το σχέδιο για το ασφαλιστικό – Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί

Κυρ. Μητσοτάκης: «Προβληματικό και εσφαλμένο» το σχέδιο για το ασφαλιστικό – Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί

«Άδικη» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του ζήτησε εκ νέου την απόσυρση του σχεδίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο λογαριασμός του 1,8 δισ. εξοικονόμησης στο ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες.

«Η υφιστάμενη πρόταση για το ασφαλιστικό είναι μία πρόταση άδικη η οποία φορτώνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές και επιβαρύνει πάρα πολύ την παραγωγική Ελλάδα, και την Ελλάδα η οποία δημιουργεί. Και η Ελλάδα, η οποία σήμερα, δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα, είναι στους δρόμος και διαμαρτύρεται», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ έχει επισημάνει ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «δυστυχώς δε βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί».

«Δε βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δε βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πώς θα έρθει η ανάπτυξη», σημείωσε και επανέλαβε: «Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί».Σχόλια