Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις – Δεν έχετε σχέδιο εξόδου από την κρίση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές δηλώσεις – Δεν έχετε σχέδιο εξόδου από την κρίση

«Καταψηφίζουμε τις προγραμματικές σας δηλώσεις, γιατί δεν έχετε ούτε το σχέδιο, ούτε τη θέληση, ούτε τα στελέχη για να βγει η χώρα από την κρίση», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Tσίπρας «πασπάλισε με αριστερή χρυσόσκονη ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για μη συνεννόηση μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και του Μαξίμου, με αφορμή τις αντιφάσεις στις οικονομικές προβλέψεις που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και του προσχεδίου του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας στη Βουλή είπε ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 , αλλά το προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δε λέει κάτι τέτοιο. «Συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και αναρωτήθηκε: «Μήπως ο υπουργός Οικονομικών υπονομεύει τον Τσίπρα, μήπως δείχνει τα δόντια της η ομάδα των 53, ή απλά λέει την αλήθεια;».

Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ θύμισε ότι ο κ. Τσίπρας ανέφερε χθες πως πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του πρώτου Μνημονίου, του Μνημονίου της Αριστεράς, που έχει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα. «Πότε διαταράχθηκε η οικονομική σταθερότητα, όμως; Ποιος έκλεισε τις τράπεζες;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «πράγματι, σώσατε τη χώρα με τις δικές μας πλάτες την τελευταία ώρα. Αλλά δε θα σας πούμε μπράβο γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι ο λαός σας έχει ανταμείψει».Σχόλια