Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε» – «Έχετε κάνει τη χώρα Βanana Republic»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε» – «Έχετε κάνει τη χώρα Βanana Republic»

«Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συζήτησης περί σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που την έχει καταστήσει σε «Banana Republic», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά την προσφυγή των κκ. Κουμουτσάκου και Σαμαρά στη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι “θα πρέπει να είσαστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά γι αυτό. Θα μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη; ποιό είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;”, ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θύελλας εντείνεται”.

Επανερχόμενος στην πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνά τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες, για το αν υπήρχε σχέδιο για grexit, και το πώς φθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, δήλωσε ότι: “Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας”.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ψηφίσει η ΝΔ τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.Σχόλια