Κυβέρνηση: Αν αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα δοθούν περισσότερες τηλεοπτικές άδειες

Κυβέρνηση: Αν αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα δοθούν περισσότερες τηλεοπτικές άδειες

Στην έγκριση περισσότερων τηλεοπτικών αδειών θα οδηγήσει η αύξηση της διαφημιστικής πίτας όπως αφήνει να εννοηθεί το Μαξίμου.

Όπως διευκρίνιζαν τηλεοπτικές πηγές η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Ν. Παππάς: Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε καθεστώς status quo ante. Ξεκαθάρισε ότι, στις 14 Ιουλίου, η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού θα εκδώσει τον οριστικό κατάλογο με τα ονόματα των υποψηφίων και αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διέψευσε ότι η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, αφορά υποδείξεις του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σε σχέση με το ενωσιακό δίκαιο και ότι θέτει θέμα εναντίον της Ελλάδος, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, που είχε καταθέσει και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση.

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε. Έχουμε 11 αιτήσεις για αδειοδοτήσεις. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ξεκίνησε τον έλεγχο με τους ορκωτούς λογιστές, τον οποίο θα ολοκληρώσει έως τις 14 Ιουλίου οπότε και θα ανακοινωθεί η λίστα των εταιριών που θα συμμετέχουν στη δημοπρασία» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Αν περιμένετε να αλλάξουμε πολιτική και να επιστρέψουμε σε καθεστώς status quo ante, κάνετε λάθος. Διότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν είχε αδειοδοτούμενους σταθμούς. Τις τροπολογίες «βασιλόπιτας» θέλετε να κάνουμε και να παρατείνουμε ένα καθεστώς μη αδειοδότησης; Ζητάτε να γυρίσουμε στο καθεστώς μη αδειών που εφαρμόζατε; Με λυπεί η στάση σας. Αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα συμφέροντα, αλλά πολιτικές δυνάμεις που για εφήμερη δημοσιότητα επιλέγουν αυτά τα συμφέροντα να τα υπερασπίζονται».

Για πολιτικό στρουθοκαμηλισμό κατηγόρησε τον κ. Παππά ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας τον, ταυτόχρονα, «υπουργό προπαγάνδας που αλλοιώνει τα πράγματα».

«Εκπλήσσομαι. Δεν κρατιέστε και επιμένετε. Ενδεχομένως δίνετε εξετάσεις. Τους ακραίους χαρακτηρισμούς έπρεπε να τους αποφεύγετε. Πιαστήκατε ψευδόμενος και προσπαθείτε, σαν κάποιον που βλέπει την πεπονόφλουδα, αλλά αντί να στρίψει την πατάει» αντέτεινε ο κ. Παππάς.

Και συμπλήρωσε: «Ουδεμία σχέση έχει η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Το ξεκαθάρισε ο ίδιος. Το ίδιο επανέλαβε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, μετά τις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Τρεις φορές είπε δεν έχει σχέση με τον αριθμό των αδειών. Η προσπάθεια δημιουργία σύγχυσης προκαλεί θυμηδία».

Ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε, επίσης, ότι «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού για τις αδειοδοτήσεις, και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο», διαβεβαιώνοντας ότι αρχές Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι στην επιστολή του ο αρμόδιος επίτροπος, με συγκεκριμένους όρους, όπως είπε, αναφέρει ότι αυθαίρετα καθορίζονται μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες και ότι παραβιάζεται η λειτουργία των ανεξάρτητων Αρχών και πρόσθεσε ότι αυτό είναι έναρξη προσφυγής εναντίον της Ελλάδος.

«Δεν παίρνετε τα μηνύματα. Είστε πολιτική παράταξη που δεν λειτουργεί στο πλαίσιο της δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

«Εσείς δεν παίρνετε το μήνυμα και το μόνο που απομένει να κάνετε είναι να κάνετε εσείς την ενημέρωση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι πατήσατε την πεπονόφλουδα;» του ανταπάντησε ο κ. Παππάς.

«Το τι έχουμε υποστεί συγκεκριμένοι υπουργοί, από Μέσα Ενημέρωσης, από χυδαιότητα, εμετό, δεν έχει προηγούμενο. Και δεν χρειάζεται κανείς να είναι παμπόνηρος για να καταλάβει γιατί» κατέληξε ο κ. Παππάς.

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Παράλληλα, προανήγγειλαν και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αν και τόνισαν ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, επεσήμαναν πως «αλλαγές θα υπάρξουν».

Για πιθανά πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να μετάσχουν σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξεταστεί κατά περίπτωση. «Θα μπορούσαμε να βρούμε τέτοια πρόσωπα αλλά θα εξεταστεί κατά περίπτωση», τόνισαν.

Αναφορικά με το θέμα των συζητούμενων συνταγματικών αλλαγών, οι κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι -όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- ο κόσμος βλέπει θετικά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, όπως, επίσης, και την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Θα πρέπει όμως να γίνει συζήτηση για τις αρμοδιότητες του ΠτΔ.

«Ή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αλλάξει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Οι ξένοι δίνουν πλέον ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα»  δήλωσαν κυβερνητικές πηγές.

Όπως τονίστηκε, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση αποδίδει πλέον καρπούς, όπως έδειξαν και τα πολύ θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, αλλά και τα ανοίγματα στη Ρωσία, το Ιράν, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Η σημερινή πολιτική της χώρας είναι ένα δένδρο που έχει βαθιά τις ρίζες του στον δυτικό κόσμο, την Ευρώπη αλλά τα κλαδιά του γέρνουν και προς ανατολάς με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα» εκτιμούσαν οι ίδιες πηγές και ανέφεραν: «Αυτά που φέραμε από το Πεκίνο δεν τα είχε καν φανταστεί ο κ.Σαμαράς. Και αυτό το πετύχαμε, γιατί ακριβώς βελτιώθηκε η κατάσταση της οικονομίας».

Διαβάστε επίσης:

ΣτΕ: Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Mega, Ant1 & ΣΚΑΪ για τις τηλεοπτικές άδειεςΣχόλια