Κυβέρνηση: Δε θα χρειαστεί τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα, αν και κάποιοι το ζητούν

Κυβέρνηση: Δε θα χρειαστεί τρίτο πακέτο με προαπαιτούμενα, αν και κάποιοι το ζητούν

Ότι οι πρώτες τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς ξεκίνησαν σήμερα και θα συνεχιστούν πιο εντατικά αύριο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής.

Αναφορικά με το θέμα ενός ενδεχόμενου τρίτου πακέτου με προαπαιτούμενα μέτρα, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου παραδέχτηκε ότι κάποιοι το ζητούν αλλά «τους απαντούμε ότι θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, όπου δεν προβλέπεται τρίτο πακέτο», ενώ και ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε σχετικά ότι «θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών απάντησε ότι «οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί», ενώ, έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα δε με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, εκτός από τα ποσά που απαιτούνται για την πληρωμή σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, ζητούνται επιπλέον ποσά για να μειωθούν τα 4 δισ. ευρώ των οφειλών του Δημοσίου στην εσωτερική αγορά.Σχόλια