Κυβέρνηση: «Δεν λάβαμε ποτέ τις βελτιωμένες προτάσεις της Κομισιόν»

Κυβέρνηση: «Δεν λάβαμε ποτέ τις βελτιωμένες προτάσεις της Κομισιόν»

Για «ξεκάθαρο τελεσίγραφο» που έθεσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου το οποίο περιελάμβανε ΦΠΑ 23% και στα ξενοδοχεία, κάνουν λόγο κύκλοι του Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει συντελεστή 13% στα ξενοδοχεία, δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση.

«Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς», καταλήγουν.

Αναλυτικά η ανεπίσημη κυβερνητική ενημέρωση:

«Στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί το κείμενο των θεσμών ως το Σάββατο, θέτοντας έτσι ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο.

Στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – και το οποίο δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση – η μόνη διαφορά είναι το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Τι έχει συμβεί, όμως, με αυτόν τον συντελεστή;

Την Τετάρτη το πρωί ο θεσμοί παρέδωσαν πρόταση για ΦΠΑ 23% στην εστίαση και 13% στα ξενοδοχεία από 1η Ιουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε τον αυξημένο ΦΠΑ στην εστίαση. Το πρωί της Πέμπτης, οι θεσμοί επανήλθαν με πρόταση 23% και σε εστίαση και σε ξενοδοχεία! Αυτή η πρόταση κατατέθηκε από τους θεσμούς στο Eurogroup και παραδόθηκε στην Ελλάδα ως τελεσίγραφο.

Αν υπήρξε αλλαγή στάσης την επόμενη ημέρα, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση, είναι θέμα που αφορά τους θεσμούς».



Σχόλια