Κυβέρνηση για τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες: Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος

Κυβέρνηση για τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες: Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος

Έντονο προβληματισμό στη κυβέρνηση έχει προκαλέσει η υπόθεση των 8 πραξικοπηματιών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο το περασμένο Σάββατο ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Ενδεικτική είναι η δήλωση στελέχους της κυβέρνησης για την υπόθεση: «Δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς μέρος του προβλήματος και να εμπλακούμε εμμέσως με τον ένα ή ο άλλο τρόπο».

 Την ίδια ώρα οι οκτώ πραξικοπηματίες βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για πολιτικό άσυλο και παράλληλα βαρύνονται με κατηγορίες για παράνομη είσοδο στην χώρα.
Παράλληλα μια σειρά ξένων δημοσιευμάτων εμπλέκουν την Ελλάδα σε σενάρια απόδρασης πραξικοπηματιών με την Αθήνα να πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συναντήσεις προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές αφίξεις Τούρκων στρατιωτικών που θέλουν να αυτομολήσουν και ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα. Στέλεχος της κυβέρνησης που έχει λόγο στις περιπολίες που γίνονται στα σύνορα για την αποτροπή εισόδου πραξικοπηματιών από την Τουρκία σημειώνει ότι για τους δικούς τους λόγους Τουρκικά ΜΜΕ εμπλέκουν την Ελλάδα σε σενάρια απόδρασης τους από την Τουρκία, αλλά τέτοια σενάρια δεν έχουν βάση.Σχόλια