Κυβέρνηση: Η διαπραγμάτευση σήμερα θα συνεχιστεί «για όσες ώρες χρειαστεί»

Κυβέρνηση: Η διαπραγμάτευση σήμερα θα συνεχιστεί «για όσες ώρες χρειαστεί»

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 18:30 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, για το οποίο νωρίτερα οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης είχαν διακόψει τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, προκειμένου να μπορέσουν να παρευρεθούν στη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Θεσμών είχαν διακοπεί στις 17:30, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι δύο υπουργοί επέστρεψαν στις συνομιλίες με τους δανειστές, «για όσες ώρες χρειαστεί», όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

«Έχουμε στοχοπροσήλωση στην επίτευξη συμφωνίας, ελπίζουμε όλες οι πλευρές να εργάζονται γι’ αυτό το ίδιο σκληρά όπως κι εμείς», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στη γερμανική πλευρά, που διαμηνύει ότι το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας – γέφυρας δεν έχει ακόμα αποκλειστεί.

Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίασε για μία περίπου ώρα το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συζητηθούν τα συγκεκριμένα σημεία που εντοπίζονται «αγκάθια» προς την επίτευξη συμφωνίας.

Κυβερνητική πηγή σημείωσε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις πως «έχουμε κλείσει μεγάλο μέρος του κειμένου, υπάρχουν όμως κάποιες εκκρεμότητες, όπως το νέο ταμείων των 50 δισ. ευρώ και τα κόκκινα δάνεια», εννοώντας ότι στο κυβερνητικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, επρόκειτο να ληφθούν αποφάσεις σε ανώτερο επίπεδο, ώστε να «ξεμπλοκάρει» ο διάλογος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από τα μεσάνυχτα της Κυριακής υπάρχει πλέον ένα μόνο κείμενο, που καθαρογράφεται λέξη προς λέξη, για να ανακοινωθεί και να υπογραφεί απόψε τη νύχτα.Σχόλια