Κυβερνητικές πηγές: Ειλικρινής συζήτηση με τους αγρότες, σε πολύ καλό κλίμα

Κυβερνητικές πηγές: Ειλικρινής συζήτηση με τους αγρότες, σε πολύ καλό κλίμα

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους αγροτών, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για ειλικρινή συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό και σοβαρό κλίμα.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι αυτό που σημειώνει η κυβέρνηση στους αγρότες, είναι ότι ο συνδυασμός των εισφορών για το ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι για την πλειοψηφία των αγροτών ελαφρυντική. Μάλιστα, εκτιμάται ότι αυτό ισχύει για περίπου το 95% των αγροτών. Όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, αυτός ήταν και ο στόχος της μεταρρύθμισης, να κάνει πιο δίκαιη την κατανομή των βαρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στους αγρότες ότι η βασική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι όλοι οι αγρότες να έχουν πρόσβαση στην εθνική σύνταξη και να έχουν τη δυνατότητα ο καθένας να «χτίζει» παραπάνω με τις εισφορές.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ποινικοποίηση της κινητοποίησης, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος και πως γι’ αυτό θέλει να είναι σε διαρκή επικοινωνία η κυβέρνηση με τους αγρότες.Σχόλια