Κυβερνητικές πηγές: Υπέρ των καναλαρχών και εναντίον των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η αντιπολίτευση

Κυβερνητικές πηγές: Υπέρ των καναλαρχών και εναντίον των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση υλοποίησε την ρητή δέσμευσή της προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ότι το νομοσχέδιο που αποτελεί μέρος του παράλληλου προγράμματος δεν αποσύρεται», αναφέρουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Οι ίδιες πηγές διατυπώνουν την βαρύτατη καταγγελία ότι η αντιπολίτευση, παράλληλα με τη μάχη υπέρ των καναλαρχών, δίνει και μάχη εναντίον των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων διότι, όχι μόνο πολεμά τις διατάξεις του αλλά και διότι κατέβαλε προσπάθειες να εμποδίσει με αθέμιτους τρόπους και μέσω των δανειστών την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση υπογραμμίζει ειδικότερα ότι το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου (Παράλληλο πρόγραμμα), στοχεύει στην ανακούφιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την μακρόχρονη οικονομική κρίση.

«Ο πόλεμος που δέχεται το νομοσχέδιο αυτό από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, είναι εύκολα εξηγήσιμος», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και καταγγέλλουν ανοιχτά ότι «οι δυνάμεις αυτές – οι οποίες μάλιστα έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία- προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε μέσον την κοινωνική πολιτική και την θεσμοθέτηση μέτρων ανακούφισης, προς όφελος της δικής τους πολιτικής τακτικής. Το σοβαρό ζήτημα όμως είναι ότι η τακτική αυτή ασκείται σε βάρος των πιο αδύναμων, επιχειρώντας μάλιστα να εμπλέξει, στην υπονόμευση της κοινωνικής πολιτικής και τους δανειστές».

Ως προς τη στάση που τήρησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως «όταν το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα εισήχθη για συζήτηση στην Βουλή (16/12/21015), η αντιπολίτευση έδωσε λυσσαλέα μάχη εναντίον του, με το επιχείρημα ότι «δεν ήταν σωστά κοστολογημένο».Σχόλια