Κυβερνητικές πηγές :Νέα τηλεδιάσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου

Κυβερνητικές πηγές :Νέα τηλεδιάσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου

Νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς αναμένεται σήμερα το απόγευμα με στόχο την λύση των αγεφύρωτων διαφορών μεταξύ των δυο πλευρών και την εύρεση λύσης που θα ξεκλειδώσει την δόση των 2,2 δις ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης στο οποίο θα συμμετάσχουν οι υπουργοί οικονομικών .κ. Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σταθάκης με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» (Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ράσμους Ρέφερ και Νικολά Τζιαμαρόλι),θα τεθούν θέματα όπως πλειστηριασμοί και τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σήμερα και μέχρι την Κυριακή η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να δώσει επιπλέον στοιχεία στους δανειστές, για να πείσει για τα ισοδύναμα που θα αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλά και το νέο καθεστώς για τις 100 δόσεις στην εφορία. Η τελική διορία των εξ αποστάσεως συνομιλιών λήγει την Δευτέρα το πρωί, όταν δηλαδή είναι η τελευταία προθεσμία συνεδρίασης του EuroWorking Group, την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά πριν το ξεκινήσει Eurogroup.

 Σχόλια