Κυβερνητικές πηγές: Σε δύο εβδομάδες η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ

Κυβερνητικές πηγές: Σε δύο εβδομάδες η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ

Σε δύο εβδομάδες εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ενώ κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για επιτυχή διευθέτηση και των τελευταίων «ουρών» της πρώτης αξιολόγησης εχθές το βράδυ.

Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης διευκρινίζουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής, τετράωρης τηλεδιάσκεψης με τους Θεσμούς, «έκλεισε» το σύνολο των ανοιχτών ζητημάτων, ενώ όπως επισημαίνει το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μοναδική εξαίρεση συνιστούν τα «κόκκινα δάνεια». Ωστόσο, η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι σχετικές εκκρεμότητες είναι διαδικαστικού και νομικού περιεχομένου, και ίσως η επίλυσή του μεταφερθεί για αργότερα.

Σημειώνεται ότι για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ, απαιτείται τόσο η θετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όσο και η ψηφοφορία στα Κοινοβούλια πέντε κρατών – μελών της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Σχόλια