Υπουργική οργή για την στάση των αστυνομικών στην υπόθεση Κουμουτσάκου

Υπουργική οργή για την στάση των αστυνομικών στην υπόθεση Κουμουτσάκου

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται από τα κυβερνητικά όργανα της χώρας απέναντι στην στάση που κράτησε η ελληνική αστυνομία την ώρα της επιθέσης του Γεώργιου  Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει ιδιαίτερα και οι πρώτες φωνές δεν άργησαν να ακουστούν, εκφράζοντας οργή για την αμέτοχη στάση των Αρχών απέναντι σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη στιγμή για την δημόσια εικόνα της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Μάλιστα σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ με αποδέκτη την ελληνική αστυνομία δηλώνοντας στο Mega πως «Είμαι πολύ αυστηρός στο ζήτημα της συμπεριφοράς των αστυνομικών όμως». «Η Δημοκρατία δεν ορίζεται όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας, τα αστυνομικά όργανα έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την Δημοκρατία».

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz και τοποθετώντας σε πρώτο πλάνο τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή: « Είναι ανεπίτρεπτο να γρονθοκοπηθείτε ένας άνθρωπος μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και εκείνοι να μένουν άπραγοι». Μάλιστα τα επόμενα 24ωρα ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προτείνοντας την μηδενική ανοχή της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα πλημμελούς άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο ένας εκ των τεσσάρων ένοχων για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, ο 24χρονος άνδρας από το Ίλιον, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα όπου του ασκήθηκε δίωξη για 2 πλημμελήματα, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται ότι χτύπησε τον βουλευτή, αντιθέτως όπως είπε ενώπιον των δικαστών προσπάθησε να τον προστατεύσει καθώς ήταν στην ομάδα περιφρούρησης της διαμαρτυρίας των Ποντίων  χωρίς καν να γνωρίζει ποιος είναι ο κ.Κουμουτσάκος.

Οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και τελικά πήρε προθεσμία να δικαστεί στις 19 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα εξακολουθούν να αναζητούνται.

 

 Σχόλια