ΚΚΕ: Οι αποφάσεις της Συνόδου αυξάνουν τους κινδύνους για τον λαό και τους πρόσφυγες

ΚΚΕ: Οι αποφάσεις της Συνόδου αυξάνουν τους κινδύνους για τον λαό και τους πρόσφυγες

Κριτική για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ασκεί το ΚΚΕ. Όπως επισημαίνει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του, «παρά το καθησυχαστικό κλίμα που επιχειρείται να περάσει, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που έχουν, για μια ακόμη φορά, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, αυξάνουν και βαθαίνουν τους κινδύνους για το λαό μας και τους πρόσφυγες».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η έκφραση ικανοποίησης, στα συμπεράσματα της Συνόδου, για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποδεικνύει ότι Ε.Ε. και κυβέρνηση προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα, είναι συνυπεύθυνες για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους εμπλοκής στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή».

«Οι προειδοποιήσεις της Συνόδου για πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης», επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι η κατεύθυνση για «ταχεία αναχαίτιση των ροών» σημαίνει «καταστολή των θυμάτων των πολέμων, που Ε.Ε. και κράτη-μέλη διεξάγουν μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».Σχόλια