ΚΚΕ: Τρεις μέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης για τη Ρωσία

ΚΚΕ: Τρεις μέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης για τη Ρωσία

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τη στάση της στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λέγοντας πως οι λεονταρισμοί της κράτησαν τρεις μέρες και τελικά συντάχθηκε με την Ε.Ε..

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τελικά, τρεις ημέρες κράτησαν οι λεονταρισμοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του νέου υπ. Εξωτερικών απέναντι στην Ε.Ε. στο θέμα της Ουκρανίας, καθώς την τέταρτη ημέρα η κυβέρνηση συντάχθηκε με την Ε.Ε. και ψήφισε τις ίδιες κυρώσεις προς τη Ρωσία με αυτές που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα κι άλλες».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο περί δήθεν «επιτυχίας» της ελληνικής διπλωματίας, η ουσία είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση βάζει την υπογραφή της σε μια απόφαση που είναι πλήρως ενταγμένη στα επιθετικά σχέδια των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με τη Ρωσία για τον έλεγχο των αγορών και των ενεργειακών πόρων της περιοχής, με θύματα τους λαούς, ανάμεσά τους και τον ελληνικό λαό».Σχόλια