«Κλειδώνουν» τα Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ, λίγες ώρες πριν το debate

«Κλειδώνουν» τα Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ, λίγες ώρες πριν το debate

«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των δύο μεγάλων κομμάτων, λίγες μόλις ώρες πριν την τηλεοπτική αναμέτρηση των επτά πολιτικών αρχηγών, πλην του Ν. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικότερα, στον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση τοποθετήθηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου και πέμπτος ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου.

Οι πέντε πρώτοι υποψήφιοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι εξής:

1. Γιάννης Δραγασάκης
2. Θεανώ Φωτίου
3. Νίκος Κοτζιάς
4. Τασία Χριστοδουλοπούλου
5. Κώστας Γαβρόγλου

Σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως έχει υπάρξει εμπλοκή της τελευταίας στιγμής με τη συμμετοχή του επίτιμου Α΄ ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτρη Γράψα στο Επικρατείας του κόμματος.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη στον κ. Γράψα ήταν να τοποθετηθεί στην πέμπτη μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ώστε να τηρηθεί και η σειρά εκλογής στις προηγούμενες εκλογές (Θεόδωρος Φορτσάκης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου). Ωστόσο, ο Επίτιμος Α΄ ΓΕΕΘΑ δε δέχθηκε αυτή την πρόταση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας. Στην πρώτη θέση θα είναι ο Μανώλης Γλέζος, στη δεύτερη ο σκιτσογράφος Στάθης, στην τρίτη η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση και στην τέταρτη θέση η Ελένη Πορτάλιου.Σχόλια