«Κλείδωσε» η λίστα με τα προαπαιτούμενα

«Κλείδωσε» η λίστα με τα προαπαιτούμενα

«Κλείδωσε» στο Euroworking Group η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε έναν κατάλογο άνω των 40 μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, η Ελλάδα έχει περιθώριο έως τα μέσα Οκτωβρίου
προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων, ώστε να συμμορφωθεί με τις επιταγές του νέου μνημονίου.

«Ζητήθηκε από την Ελλάδα να ολοκληρώσει την υλοποίηση των 48 προαπαιτούμενων δράσεων έως τα μέσα του τρέχοντος μηνός», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Σημειώνεται πως ο κατάλογος αυτός είχε προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των δανειστών καθώς και ότι η λίστα με τα προαπαιτούμενα θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

 Σχόλια