Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Προχωρούν από αύριο σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς ΕΟ, τελωνείων, λιμανιών & αεροδρομίων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Προχωρούν από αύριο σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς ΕΟ, τελωνείων, λιμανιών & αεροδρομίων

Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους εκπροσώπους των αγροτών, ενώ απίθανη μοιάζει μέχρι στιγμής και η συνάντησή τους με διακομματική επιτροπή στη Βουλή, παρά και τις προσπάθειες του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Αν και πηγές του Μαξίμου σημειώνουν ότι ήταν και είναι «ανοιχτοί στον διάλογο», επισημαίνουν ωστόσο ότι αυτός δεν μπορεί να γίνει αφενός «όταν τίθενται αιτήματα όπως η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου» και «συζήτηση από μηδενική βάση», αφετέρου με τις εθνικές οδούς και τα τελωνεία όλης της χώρας αποκλεισμένα.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας από αύριο Σάββατο σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς των εθνικών οδών στα σημεία των μπλόκων, των τελωνείων στη Βόρεια Ελλάδα, των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.

Θέλοντας μάλιστα να προλάβουν οποιαδήποτε διασπαστική κίνηση, οι αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών καταδικάζουν κάθε προσπάθεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό απ’ όπου κι αν προέρχεται, και καλούν τους βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στα δίκαια, όπως λένε, αιτήματα τους. Τέλος δηλώνουν ότι εντός των επομένων ημερών θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, οι αγρότες συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια «για πλήρη ενοποίηση και ενιαία κατεύθυνση του αγώνα όλων των μπλόκων», ενώ συστάθηκε επιτροπή, η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας, την προσεχή Κυριακή, καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έκαναν «επίδειξη δύναμης» στο κέντρο της πόλης με τα τρακτέρ, ενώ προχώρησαν και σε δίωρο αποκλεισμό του αεροδρομίου «Μακεδονία», δίνοντας και ένα πρώτο «δείγμα γραφής» για όσα θα ακολουθήσουν από αύριο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης.Σχόλια