Κλιμάκωση στις σχέσεις Βρετανίας Ιράν

Κλιμάκωση στις σχέσεις Βρετανίας Ιράν

Η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει και δεύτερο πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο την κόντρα της με το Ιράν.

καταδρομικό HMS Duncan

Το καταδρομικό HMS Duncan αναμένεται να πλεύσει τις επόμενες μέρες στο Περσικό Κόλπο μετά την πρόσφατη συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και θα συνδράμει στις επιχειρήσεις επιτήρησης την φρεγάτα HMS Montrose του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

HMS-Duncan
Royal Navy frigate HMS Montrose

Λίγες ώρες πριν τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδώσουν την είδηση, ένας ανώτερος κληρικός του Ιράν προειδοποίησε τη Βρετανία ότι σύντομα «θα δεχθεί χαστούκι στο πρόσωπο» που τόλμησε να καταλάβει το ιρανικό τάνκερ Grace 1 την περασμένη εβδομάδα ανοικτά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ.

Η ένταση κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα στον Περσικό Κόλπο, από τη στιγμή κιόλας που ένα σκάφος του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού έστρεψε τα κανόνια του προς ιρανικά περιπολικά σκάφη που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση βρετανικού δεξαμενόπλοιου από το Στενό του Ορμούζ.

Σχόλια