«Κλείνει» τα σενάρια εκλογών ο Παππάς – Τι… αποκάλυψε για τις τηλεοπτικές άδειες

«Κλείνει» τα σενάρια εκλογών ο Παππάς – Τι… αποκάλυψε για τις τηλεοπτικές άδειες

Αποδοκίμασε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που είχαν χαρακτηρίσει τους αγρότες φοροφυγάδες και είχαν παραλληλίσει τα τρακτέρ με τα τανκς ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Πρέπει όλες οι τοποθετήσεις να είναι ψύχραιμες και να μην γενικεύουμε», είπε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται υποκινούμενοι αν και δεν εκφράζουν πάντα δίκαια αιτήματα. Κάλεσε εκ νέου τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο και να σταματήσουν τον αποκλεισμό κυρίως των συνόρων και τόνισε πως δεν θεωρείται πιθανό να παραμείνουν στο ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης είπε πως οι θεσμοί δεν έχουν επιστρέψει με λεπτομερή κριτική πάνω στο λεπτομερέστατο σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως τόνισε μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης και όλοι οι πολίτες μεταφέρονται σε ενιαίους κανόνες.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε υπό την πίεση των δανειστών να δεχθεί περικοπή των υψηλών συντάξεων είπε πως «θα ήταν ανεύθυνο να περιγράψει κάποια γραμμή υποχώρησης». Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

Σχετικά με το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ο κ. Παππάς ισχυρίστηκε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τέσσερις άδειες ρυθμίζει την αγορά καθώς περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα είναι βιώσιμοι.

Επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επιθυμεί τη διενέργεια διαγωνισμού, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να χάσουν εργαζόμενοι τις δουλειές τους κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

«Τα υφιστάμενα κανάλια δεν έχουν άδεια. Για πρώτη φορά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός. Με όρους αγοράς όπως είπε έχουμε μη βιώσιμα σχήματα, τα οποία είναι υπερχρεωμένα. Τα δάνεια που έχουν πάρει είναι σε διαδικασία ελέγχου από τη δικαιοσύνη. Τα πανελλαδικά κανάλια είχαν λειτουργικά έσοδα 40 – 80 εκατ. ευρώ και η διαφημιστική πίττα έχει περιοριστεί πέρυσι στα 170 εκατ. ευρώ. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μια βιώσιμη αγορά. Στη χρήση ενός δημόσιου αγαθού πρέπει να παρεμβαίνει το Δημόσιο» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση – μη συγχωνεύσεων – η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500.

 Σχόλια