Κλειστά αύριο τα σχολεία σχεδόν σε όλη τη χώρα λόγω παγετού – Δείτε τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστά αύριο τα σχολεία σχεδόν σε όλη τη χώρα λόγω παγετού – Δείτε τις περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών και του παγετού.

Σύμφωνα με ενημερώσεις από Δήμους και Περιφέρειες τα σχολεία των παρακάτω περιοχών θα είναι κλειστά ή θα ανοίξουν αργότερα:

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου.

Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Κύμη-Αλιβέρι: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Σκύρος:  Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία σε όλο το δήμο Σκύρου.

Καστοριά: Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας τη Δευτέρα 9-1-2017 λόγω παγετού.

Πιερία: Μετά από συνεννόηση των τριών Δημάρχων και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη αποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πιερίας να μην λειτουργήσουν λόγου ψύχους και παγετού την Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κατερίνη: Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης θα αποφασιστεί σήμερα τι θα γίνει. Το σίγουρο είναι ότι αν ανοίξουν, θα ανοίξουν με καθυστέρηση κάποιων ωρών την Δευτέρα.

Κοζάνη: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις 9 και 10 Ιανουαρίου λόγω παγετού, ενώ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία στις 8 το πρωί.

Άργος Ορεστικό: Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία.

Δήμος Έδεσσας: Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή.

Σουφλί και Σαμοθράκη: Κλειστά θα είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Σουφλίου και Σαμοθράκης, εξαιτίας του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύρος: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Σύρου την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση από τον Δήμο.

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λιανό. Οι δυο παιδικοί σταθμοί Νάξου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θήβα: O Δήμος Θηβαίων μετά από απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων ανακοινώνει οτι: Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας, Βαγίων, Θίσβης και Πλαταιών καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Φλώρινα

Τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τανάγρα: Ο Δήμος Τανάγρας σας ανακοινώνει ότι αύριο Δευτέρα 09/01/2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονιού και παγετού. Ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων θα υπάρξει σύντομα και νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία τους.

Φθιώτιδα – Λαμία: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Φθιώτιδας. «Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του τελευταίου 48ώρου, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών, μετά από εισήγηση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φθιώτιδας, εξέδωσε απόφαση με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Φθιώτιδας, για την Δευτέρα 09/01/2017.

Μαγνησία: Δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στη Μαγνησία Δεν θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας και του παγετού που επικρατεί σε όλο το Νομό. Όπως έγινε γνωστό μέχρι αυτή την ώρα (11π.μ.) δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία στους δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Δήμος Καλαβρύτων: Την ίδια ώρα, το kalavrytanews.com αναφέρει ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου, λόγω της πρωτοφανούς σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων και Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Νικολάου Μαγκαφά.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεδομένου ότι ο εκτεταμένος παγετός και το αρκετών εκατοστών χιόνι καθιστούν επισφαλή τη μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Δήμος Άργους-Μυκηνών: Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου, στο Facebook, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.

Φθιώτιδα: Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία στη Λαμία και σε όλους τους Δήμους του νομού, λόγω παγετού.

Δεν παρουσιάζονται προβλήματα στην πρόσβαση στα σχολεία, ωστόσο λόγω των δυσκολιών στις μετακινήσεις αλλά και των «παγωμένων» εξαιτίας των διακοπών των γιορτών σχολείων αποφασίστηκε αυτά να μη λειτουργήσουν αύριο.

Το  lamiareport αναφέρει ότι εντός της ημέρας αναμένεται να βγει και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραΐσκου.

Νάουσα: Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη όλα τα σχολεία του Δήμου Νάουσας τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Kρήτη: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία Πρωτοβάθμιάς και Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί την Δευτέρα.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων στις 09 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα, σε όλες τις  σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και οι οποίες καθιστούν την πρόσβαση αλλά και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων αδύνατη.

Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στον Δήμο Βιάννου

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη, κλειστές θα είναι αύριο Δευτέρα 09/01/2017 όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ο Δημοτικός παιδικός σταθμός, λόγω των χιονοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατών στην περιφέρεια του Δήμου.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, όλα τα σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων ενημερώνει τους μαθητές ότι αύριο 9/1/2017   τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την επικράτεια του Δήμου λόγω  των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κλειστά τα σχολεία στα Ανώγεια

Kαι στα Ανώγεια θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά τα σχολεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου

Με απόφαση του Δημάρχου και λόγω των δυσμενών συνθηκών των τελευταίων ωρών τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και στο Οροπέδιο Λασιθίου την Δευτέρα

Κλειστά όλα τα σχολεία στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Στον Δήμο Γόρτυνας η ενημέρωση που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Αγίας Βαρβάρας, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκτιμηθεί αν δεν θα λειτουργήσουν και σε άλλες περιοχές.

Στον Δήμο Φαιστού θα εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια αν θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Ζαρό Βορίζα και Καμάρες, ενώ στον υπόλοιπο Δήμο τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Σε Χανιά και Ρέθυμνο υπάρχει η σκέψη να μην λειτουργήσει κανένα σχολείο και στους δύο νομούς, κάτι που όμως θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας με επίσημη ενημέρωση.

Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής: Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, παγετός), όλα τα σχολεία του Δήμου, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, σε περίπτωση παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Έβρος: Κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών (κακοκαιρία, παγετός και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν από το απόγευμα της Πέμπτης σε όλο το Νομό, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα μαθήματα.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν.3852/2010.

Σημειώνεται πως παρά την έντονη χιονόπτωση και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τα συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας εξακολουθούν να διατηρούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, επαρχιακό και εθνικό, σε όλο το μήκος του Νομού στον οποίο ωστόσο οι μετακινήσεις συνίσταται να γίνονται με τη δέουσα προσοχή και με τους οδηγούς να φέρουν στα οχήματά τους τον απαραίτητο για την ασφάλειά τους εξοπλισμό.

Λάρισα: Κλειστά θα παραμένουν τα σχολεία σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας, λόγω παγετού σύμφωνα με αποφάσεις των δημάρχων.

Στο δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμένουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για Δευτέρα λόγω παγετού, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης. Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπές περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

Τρίκαλα: Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, που δεν θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά τα σχολεία αύριο σε Κοζάνη, Άργος Ορεστικό και Έδεσσα λόγω παγετούΣχόλια