Κλειστές μέχρι και την Τετάρτη οι τράπεζες

Κλειστές μέχρι και την Τετάρτη οι τράπεζες

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία και σήμερα για χιλιάδες πολίτες, κυρίως συνταξιούχους, που έχουν σχηματίσει ουρές από τα ξημερώματα έξω από τις τράπεζες.

Η διήμερη παράταση της τραπεζικής αργίας (έως την Τετάρτη τα μεσάνυχτα), αποφασίστηκε το βράδυ της Δευτέρας μετά από σύσκεψη των τραπεζιτών στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

H κα. Λούκα Κατσέλη δήλωσε πως «αποφασίσαμε να παραταθεί για δύο μέρες η τραπεζική αργία. Αν υπάρξει απόφαση της ΕΚΤ που θα μας επιτρέψει να αλλάξουμε κάτι για τους συνταξιούχους, θα αλλάξουμε και την απόφαση. Στόχος η ομαλοποίηση της αγοράς».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μάρδας τόνισε πως «εργαζόμαστε και ετοιμάζουμε την σύνταξη της νέας ΠΝΠ που θα περιλαμβάνει αυξημένες τραπεζικές εργασίες (π.χ επιταγές, πιστωτικές κλπ)».

Με υπογραφή Ευκλείδη Τσακαλώτου δημοσιεύτηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο ΦΕΚ η απόφαση.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών καθώς μέχρι να πάρει ΦΕΚ, είχαν ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα για την ανάθεση των νέων καθηκόντων στον κ. Τσακαλώτο.

Η απόφαση, η οποία εκδόθηκε βάσει του περιεχομένου της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που είχε υπογραφεί από το υπουργικό συμβούλιο στις 28 Ιουνίου, δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο από την παράταση.

Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «Παρατείνεται έως και 8 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α΄ 65), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Αυτό σημαίνει ότι και σήμερα Τρίτη αλλά και την Τετάρτη, οι καταθέτες θα μπορούν και πάλι να σηκώνουν έως 60 ευρώ από τα ATMs ενώ παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε τη βραδιά του δημοψηφίσματος, δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις θυρίδες, δεδομένου ότι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές, και οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο για ακόμη δύο ημέρες τουλάχιστον.Σχόλια