Κλειστός επ’ αόριστον ο Πύργος του Άιφελ

Κλειστός επ’ αόριστον ο Πύργος του Άιφελ

Έπειτα από την τραγωδία που σημειώθηκε χθες βράδυ στο Παρίσι, οι αρχές σε μια προσπάθεια τους να προστατέψουν τους πολίτες από μια νέα τρομοκρατική επίθεση , ανακοίνωσαν την επ’ αόριστον διακοπή λειτουργίας του εμβληματικού μνημείου της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες καθώς απαγορεύεται η επίσκεψη του χώρου μέχρι νεοτέρας, όπως και σε πολλά θέατρα, εμπορικά κέντρα και δημόσιους χώρους της πρωτεύουσας.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες βράδυ το πασίγνωστο μνημείο έσβησα τα φώτα του ως σαν ένδειξη πένθους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας εξουσιοδότησε τις τοπικές αρχές να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας σε περίπτωση που κρίνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο. Ο ίδιος ανακοίνωσε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς να βγαίνουν στους δρόμους, ενώ ενισχυμένη προστασία υπάρχει σε συγκεκριμένα δημόσια κτίρια.Η Όπερα του Παρισιού ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις της για σήμερα και η Φιλαρμονική θα παραμείνει και αυτή κλειστή για όλο το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν τα δύο δημόσια ιδρύματα στην ιστοσελίδα τους.

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, όπως και το Μουσείο του Λούβρου και άλλα μουσεία άνοιξαν τις πύλες τους νωρίς σήμερα το πρωί προτού λάβουν στη συνέχεια μέτρα και αποφασίσουν να κλείσουν τις πύλες τους. Επίσης έχουν κλείσει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι αγώνες.

 

 

Σχόλια