Κοκαΐνη, γυναίκες και deals με επιχειρηματίες και Δικαιοσύνη

Κοκαΐνη, γυναίκες και deals με επιχειρηματίες και Δικαιοσύνη

του ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Αν δεν επρόκειτο για επιχειρηματικό-πολιτικό σκάνδαλο το οποίο όζει από υπόγειες συναλλαγές, νταλαβέρια και μεθύσι εξουσίας, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Ένας ταπεινός πλην τίμιος (;) σερβιτόρος, ο οποίος είναι πρόσχαρος, ευγενικός και καλός στις δημόσιες σχέσεις, κατορθώνει μέσα σε λίγα χρόνια να ζήσει αυτά για τα οποία ο μέσος Έλληνας κοπιάζει μια ζωή. Με την πολιτική άνοιξη η οποία επέρχεται σε μια ρημαγμένη και παρηκμασμένη ηθικά και οικονομικά χώρα, τον Ιανουάριο του 2015 βλέπει ξαφνικά τις «μετοχές» του να αυξάνονται κατακόρυφα.

Και από εκεί που ήταν ο «Μανώλης», το παιδί για τις δουλειές και τα θελήματα, μετατρέπεται σε παράγοντα του τόπου, πρόσωπο-κλειδί το οποίο τοποθετείται σε θέσεις ευθύνης υπόδικων επιχειρηματιών (βλέπε Λαυρέντη Λαυρεντιάδη) και μετακομίζει από τις λαϊκές συνοικίες των Αθηνών στα βόρεια προάστια (Βαρυμπόμπη) σε επαύλεις με πισίνες. Και από τις ετήσιες δηλώσεις των 4.000-5.000 ευρώ τον χρόνο, φτάνει να εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει, να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και να «διαφημίζει» παντού την πολύ καλή σχέση του με τον παιδικό φίλο και συμμαθητή Νίκο Παππά.

Αυτή είναι η διαδρομή ζωής του Μανώλη Πετσίτη, η οποία πολύ σύντομα αναμένεται να ξεδιπλωθεί και στις δικαστικές αίθουσες, με τη Νέα Δημοκρατία να απειλεί με ειδικό δικαστήριο, αν και αποτελεί απορίας άξιον ο λόγος για τον οποίο μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων τον εμπλέκουν ευθέως με το Μαξίμου και «ημέτερα» επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το Τ5 και τα deal με ναρκωτικά και γυναίκες

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος παραμένει εξαφανισμένος, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει μεταβεί στην Κύπρο για «ευαίσθητους, προσωπικούς» λόγους οι οποίοι έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση της κλονισμένης υγείας του, δρούσε σχεδόν αθόρυβα.

Η πρώτη του μεγάλη γνωριμία ήταν με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος έχει αρκετές ανοικτές υποθέσεις με την Ελληνική Δικαιοσύνη, με πλέον γνωστή εκείνη των δανείων της ProtonBank.Oι κακές γλώσσες, και όχι μόνο, αναφέρουν ότι Πετσίτης ενεργούσε εκείνη την περίοδο ως courier ισχυρών ανδρών του επιχειρείν, τους οποίους προμήθευε με ναρκωτικά αλλά και ωραίες γυναίκες. «Αυτό ήταν το δέλεαρ το οποίο τους έριχνε στην αρχή» αναφέρει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αξιόπιστη πηγή, η οποία για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η κατάσταση όμως γρήγορα άλλαξε. Η πολιτική αλλαγή που επήλθε τον Ιανουάριο του 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ουσιαστικά εκτίναξε τις μετοχές του ΜανώληΠετσίτη. Πολύ σύντομα ο παλιός συμμαθητής του Νίκου Παππά και άμισθος συνεργάτης για μια συγκεκριμένη περίοδο, όπως άλλωστε παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός, εγκαταστάθηκε στην καρδιά της κοσμικής Αθήνας. Στο Κολωνάκι. Έγινε μέτοχος με ποσοστό 10% στο γνωστό στέκι της οδού Τσακάλωφ, το Τ5. Στους υπόλοιπους εταίρους φέρεται να έταξε «λαγούς με πετραχήλια». Ότι είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Μαξίμου και ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Και το πέτυχε! Μέχρι και νόμος ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη διευκόλυνση της επιχείρησης, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος. Και κάπου εκεί την περίοδο της παντοδυναμίας ξεκινούν τα πάρε-δώσε με επιχειρηματίες οι οποίοι όλοι είχαν μια κοινή συνισταμένη: μπλεξίματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τα μοιραία ραντεβού και η απαίτηση του 50% για να γίνει η δουλειά

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» από πηγή η οποία δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, ο Μανώλης Πετσίτης από το «άντρο» του στο Κολωνάκι άρχισε να εξαπολύει «επιθέσεις φιλίας» σε δικαστικά εμπλεκόμενους επιχειρηματίες. Η αρχή έγινε με πολύ γνωστό πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται σε πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για πρώην τραπεζικό στέλεχος το οποίο έμοιαζε ιδιαίτερα «αγχωμένο» με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσής του, καθώς στο κατηγορητήριο εμφανίζεται ως ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο συγκεκριμένος «κύριος» ο οποίος πρόσκειται στο αποκαλούμενο «καραμανλικό μπλοκ» προσπαθούσε να βρει προσβάσεις στο νέο σύστημα εξουσίας το οποίο είχε διαμορφωθεί από τον Γενάρη του 2015. Στο πρόσωπο, λοιπόν, του Μανώλη Πετσίτη βρήκε έναν άξιο συμπαραστάτη, έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε προσβάσεις στο Μαξίμου. Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι από την έκβαση της υπόθεσης φαίνεται πως κάτι καλό προέκυψε από τη συγκεκριμένη σχέση, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε αρκετές φορές.
Την ίδια στιγμή, ο Μανώλης Πετσίτης εξελισσόταν σε «σκληρό παίκτη», καθώς η φήμη του εξαπλώθηκε. Εκείνη την περίοδο ήρθε ιδιαίτερα κοντά και με υπόδικο εφοπλιστή, ο οποίος όμως φέρεται να διατηρούσε και έτερο δίαυλο επικοινωνίας με τον πυρήνα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με πρόσωπο προερχόμενο από τον δικαστικό χώρο.

Το πλέον εντυπωσιακό όμως στοιχείο του ρεπορτάζ είναι η απαίτηση την οποία είχε ο Μανώλης Πετσίτης, πριν από περίπου έναν χρόνο, από γνωστή επιχειρηματική οικογένεια η οποία εκείνη την περίοδο περίμενε ορισμένες δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά. Το ραντεβού κλείστηκε στο Τ5. Παρόντες ήταν ο Μανώλης Πετσίτης και ο επιχειρηματίας.

Το συνολικό ποσό το οποίο διακυβευόταν άγγιζε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πετσίτης φέρεται να δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση υπό έναν όρο: Ότι ήθελε το 50% του όποιου ποσού τελικά κέρδιζε ο επιχειρηματίας! Μετά από μια ημέρα και αφού πρώτα -κατά δηλωσή του- διαβουλεύθηκε με τους ανθρώπους του στο Μαξίμου, επανήλθε και είπε ότι τελικά «η δουλειά δεν μπορεί να γίνει, καθώς οι άνθρωποί του τα είχαν ήδη βρει με τον αντίδικο επιχειρηματία». Για την ιστορία, πρόκειται για πρόσωπο το οποίο έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη μετά την εκκωφαντική πτώχευση της εταιρείας του. Αυτό που παραμένει άγνωστο ακόμη και σήμερα είναι εάν και κατά πόσον ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος άκουσε με τα ίδια του τα αυτιά τον Πετσίτη να ζητεί το 50% της αμοιβής, είναι διατεθειμένος κάποια στιγμή να σπάσει τη σιωπή του. Πολλοί εκτιμούν πως ναι.


Σχόλια