Κόκκινα δάνεια: Παράταση στις αιτήσεις προστασίας χρεωμένων μικρών επιχειρήσεων

Κόκκινα δάνεια: Παράταση στις αιτήσεις προστασίας χρεωμένων μικρών επιχειρήσεων

Ως τις 3 Μαΐου θα παραταθεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των βιώσιμων μικρών επιχειρήσεων κι επαγγελματικών σχετικά με την ελάφρυνση και τον διακανονισμό οφειλών τους, με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κύρωση κοινοτικών οδηγιών για τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς προστασίας λήγει στις 31 Μαρτίου, ενώ η τροπολογία, που εξασφαλίζει την παράταση ως τις 3 Μαΐου, αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογίας, «με την προτεινόμενη ρύθμιση παρατείνεται η ισχύς της εφαρμογής των διατάξεων των άρθρων 60 και 61 του Ν. 4307/2014 για ένα (1) μήνα, προκειμένου να μην υπάρξει ρυθμιστικό κενό, έως ότου καθοριστεί το νέο βελτιωμένο πλαίσιο για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς.

Η κάλυψη του ρυθμιστικού κενού διευκολύνει τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν και το χρονικό διάστημα της παράτασης για τη ρύθμιση των χρεών τους. Παράλληλα, η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει ικανό χρόνο για διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς των προωθούμενων βελτιώσεων του θεσμικού πλαισίου».

Με άλλη τροπολογία το Δημόσιο αναλαμβάνει την εγγύηση των δανείων του ΟΔΙΕ (Ιππόδρομος) και την καταβολή των δόσεων που φτάνουν τα 52,5 εκατ. ευρώ.

 Σχόλια