Κόκκινο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ έχει η ΑΓΥΙΑ ΑΕ – «Στον αέρα» το πόθεν έσχες Καλογρίτσα με περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας

Κόκκινο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ έχει η ΑΓΥΙΑ ΑΕ – «Στον αέρα» το πόθεν έσχες Καλογρίτσα με περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας

Ακόμη ένα πρόβλημα «εμφανίστηκε» αναφορικά με το πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα, το οποίο ο εργολάβος χρησιμοποίησε προκειμένου να λάβει εγγυητική επιστολή με την οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, με αποτέλεσμα – και μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών – να παραμένει αβέβαιο το αν θα διατηρήσει τον τίτλο που πρόσφατα απέκτησε, αυτόν δηλαδή του καναλάρχη.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, η εταιρεία «ΑΓΥΙΑ ΑΕ» του Σπύρου Καραμπάτσου έχει δάνειο που έχει κηρυχθεί οριστικά «κόκκινο» επειδή δεν εξυπηρετείται.

Σύμφωνα με protothema.gr, το δάνειο είχε δοθεί το 2007 από την Λαϊκή Τράπεζα (η οποία στη συνέχεια απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς), και είχε αρχική αξία ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Σήμερα, το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται και έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως «κόκκινο» ενώ η αξία του με τους τόκους και τις προσαυξήσεις ανέρχεται στα 1,8 εκατ. ευρώ», επισημαίνει το protothema.gr κάνοντας λόγο για «απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες».

Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, και καθώς το δάνειο του 2007 είναι μη εξυπηρετούμενο, προκύπτει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία «ΑΓΥΙΑ ΑΕ» ανήκουν επί της ουσίας στην τράπεζα, η οποία έχει σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο.

Ως εκ τούτου, δε γίνεται ένα οικόπεδο της εταιρείας – στην προκειμένη περίπτωση το γνωστό βοσκοτόπι στο πόθεν έσχες Καλογρίτσα – , που έχει κόκκινο δάνειο να παραχωρηθεί ως υποθήκη, εγγύηση ή ως ενέχυρο σε οποιονδήποτε τρίτο.

Όπως προκύπτει λοιπόν, το πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα, είναι «στον αέρα», καθώς σε αυτό ο εργολάβος έχει συμπεριλάβει το βοσκοτόπι των 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στην εταιρεία «ΑΓΥΙΑ» του Σπύρου Καραμπάτσου.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι δικαστικές περιπέτειες του καναλάρχη Καλογρίτσα!Σχόλια