Κόκκινος συναγερμός στον ΧΥΤΑ Φυλής από ραδιενεργό φορτίο με ακτινοβολία δεκαπλάσια του επιτρεπτού

Κόκκινος συναγερμός στον ΧΥΤΑ Φυλής από ραδιενεργό φορτίο με ακτινοβολία δεκαπλάσια του επιτρεπτού

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από το πρωί οι Αρχές λόγω μεγάλης ποσότητας ραδιενεργών υλικών και με ακτινοβολία κατά πολύ μεγαλύτερη του επιτρεπτού, έφτασε στον ΧΥΤΑ της Φυλής κινητοποιώντας τους κρατικούς μηχανισμούς της χώρας.

Συγκεκριμένα, το φορτίο, το οποίο ήδη απομονώθηκε, φέρεται να έχει επίπεδα ραδιενέργειας δεκαπλάσια του ορίου και αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» το έχει θέσει υπό τον έλεγχό του, ενώ ταυτόχρονα για το μείζον θέμα ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής:

«Σήμερα, πρωί Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου 2015, όχημα του Συνδέσμου, προερχόμενο από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού, προσήλθε στο ΧΥΤΑ της ΟΕΔΑ Φυλής. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη ραδιενεργών του ΧΥΤΑ, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας του φορτίου ήσαν δεκαπλάσια του επιτρεπτού ορίου. Αμέσως οι εργαζόμενοι, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, απομόνωσαν το όχημα σε χώρο εκτός ΧΥΤΑ όπου και παραμένει, προκειμένου να ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».Σχόλια