«Κόλλημα» με την απολογία του κυκλώματος εκβιαστών – Δεν δίνει άδεια ο Δικηγορικός Σύλλογος να παραστούν δικηγόροι

«Κόλλημα» με την απολογία του κυκλώματος εκβιαστών – Δεν δίνει άδεια ο Δικηγορικός Σύλλογος να παραστούν δικηγόροι

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στο θέμα της απολογίας των τριών κατηγορουμένων για το κύκλωμα εκβιαστών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, λόγω της αποχής των δικηγόρων, δεν έδωσε αρχικά άδεια στους δικηγόρους τους να παραστούν στην απολογία και έτσι όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας προσέφυγε στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή προκειμένου να εξεταστεί εκ νέου το αίτημα του.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στη 1 το μεσημέρι. «Αν τελικά πρέπει να γίνει σήμερα η απολογία των κατηγορούμενων χωρίς δικηγόρους, γιατί εκπνέει το πενθήμερο και αλλιώς θα αφεθούν ελεύθεροι, πλήττονται Συνταγματικά Δικαιώματα του κατηγορουμένου. Δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι», είπε ο κ. Κούγιας.

Και στους τρεις αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

Η σύλληψή των τριών κατηγορουμένων έγινε μετά από καταγγελία συνεργάτιδας του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ την οποία πίεζαν τόσο για να αποσπάσουν χρήματα από την επιχείρηση όσο και για τους φέρει σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παπά, τον οποίο αποκαλούν σε συνομιλίεσύμφωνα με τους διαλόγους της δικογραφίας σκόπευαν να προσφέρουν «στήριξη στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών».Σχόλια