Κολομβία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από κατολίσθηση εξ αιτίας καταρρακτώδους βροχής

Κολομβία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από κατολίσθηση εξ αιτίας καταρρακτώδους βροχής

Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός κατολίσθησης που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Σάλγκαρ, στη βορειοδυτική Κολομβία, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της υπερχείλισης ενός ποταμού.

esot

«Ακόμη δεν έχουμε ακριβή στοιχεία. Το μόνο που ξέρω είναι ότι περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλές οικογένειες έμειναν άστεγες, όμως ακόμη δεν μπορώ να δώσω έναν ακριβή απολογισμό», είπε η Σούλμα Οσόριο, μια ντόπια αξιωματούχος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol. «Η τραγωδία είναι τεράστια. Υπάρχουν πολλοί νεκροί ακόμη, ολόκληρη η πόλη έχει καταρρεύσει», πρόσθεσε.

Μέσα από τις εικόνες από το σημείο γίνεται εμφανής η έκταση της καταστροφής, με καταστραμμένα σπίτια και δρόμους καλυμμένους από λάσπη και χαλάσματα. Ακόμα, στα πλάνα που προβάλουν οι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, διακρίνονται κάτοικοι να ψάχνουν απεγνωσμένα στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, αναχώρησε για το Σάλγκαρ και ανακοίνωσε, με μήνυμά του στο Twitter, ότι η κυβέρνηση θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στα θύματα.Σχόλια