Κολωνία: Μαζική εκκένωση λόγω βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κολωνία: Μαζική εκκένωση λόγω βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Περίπου 20.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους στην Κολωνία της Γερμανίας εξαιτίας τους εντοπισμού της βόμβας βάρους ενός τόνου από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

1

Όπως αναφέρει το δίκτυο BBC για τις ανάγκες της εξουδετέρωσης της βόμβας έκλεισαν σχολεία, νηπιαγωγεία, αλλά και ο ζωολογικός κήπος της περιοχής, ενώ 1.100 ένοικοι κέντρου υπερηλίκων και αναπήρων στην περιοχή αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε άλλη εγκατάσταση.

Όλες οι προετοιμασίες έγιναν προκειμένου οι αρμόδιες αρχές στην Κολωνία της Γερμανίας να προχωρήσουν σήμερα το απόγευμα στη μεγαλύτερη εξουδετέρωση βόμβας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

3

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, η βόμβα βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια κατασκευής αγωγού κοντά στη γέφυρα Μιούελχαϊμ, στον ποταμό Ρήνο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι είναι αμερικανικής κατασκευής και ήταν θαμμένη σε βάθος πέντε μέτρων.

Σημειώνεται ότι και την προηγούμενη εβδομάδα μία ακόμα βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξουδετερώθηκε, αυτή τη φορά στο Ανόβερο της Γερμανίας. Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, αναγκάστηκαν να μετακινηθούν περίπου 31.000 κάτοικοι εκκενώνοντας προσωρινά τις εστίες τους, καθώς οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν βόμβα 250 κιλών κάτω από κτίριο στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν Γυμνάσιο.

2

Η βόμβα εντοπίστηκε στις 19 Μαΐου κατά τη διάρκεια εργασιών κάτω από το άλλοτε σχολικό κτίριο. Οι ειδικοί αποφάσισαν, λοιπόν, ότι έπρεπε να εξουδετερωθεί άμεσα και να απομακρυνθεί, επομένως οι κάτοικοι της γύρω περιοχής αναγκάστηκαν να εκκενώσουν προληπτικά τις εστίες τους.Σχόλια